Herkkureseptit
200 g voita
200-300 g tummaa taloussuklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
reilut 2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sulata rasva pienessä kattilassa, ota kattila levyltä ja lisää paloiteltu suklaa. (Suklaan määrää voi vaihdella.) Anna suklaan sulaa hitaasti, sekoittele pari kertaa ja anna jäähtyä.
Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi, lisää varovasti suklaaseos ja keskenään sekoitetut kuivat aineet (mielellään siivilän läpi).
Paista 220 c noin 15 min, kunnes kakku ei ole enää täysin raaka, mutta keskiosa on vielä taikinamainen.
Tarjoa kakku vuoassaan ja siivilöi tomusokeria pinnalle. Lisäkkeeksi sopii vaniljajäätelö tai -vaahto, tai perinteinen kermavaahto.
Kannattaa kokeilla myös appelsiinimansikoita:
keitä muutama minuutti kovalla lämmöllä kokoon seosta, jossa on 1 appelsiinin mehu, 2 rkl sokeria ja loraus hedelmälikööriä. Kaada lämpimänä mansikkalohkojen päälle ja anna maustua hetki.
2 dl kaurahiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
1 dl sokeria
2-3 rkl tummaa kaakaojauhetta
50 g pehmeää voita
1 muna
2 dl kookoshiutaleita koristeluun
Sekoita kuivat aineet, lisää pehmeä voi ja muna hyvin sekoittaen.
Anna jähmettyä hetki jääkaapissa, muotoile pieniä palloja ja kierittele ne lopuksi kookoshiutaleissa. Joulukarkkeja tehdessäsi voit asettaa pallot vielä pieniin paperisiin karamellivuokiin. Säilytä viileässä.
Riko 2 kananmunaa puurolautaselle, lisäksi suolaa (ja tippa punaista chiliä purkista). Sekoita munien rakenne haarukalla. Kuumenna 1 minuutti, sekoita välissä.
Pikamunakkaan lisäkkeenä maistuu tuore, huoneenlämmössä säilytetty tomaatti ja vihreä salaatti.